Website Truus | Help!
28 februari 2017
Buurvrouw Fien | Ode
9 maart 2017

Bruisende Brabo Babes

(Van onze verslaggeefster)

Nuenen – Afgelopen november werd het thema van Schôn Vrouwkes Avond 2017 bekend gemaakt. Direct toen ik het hoorde whappte ik mijn vriendinnen: “We hoeven ons niet eens te verkleden. Bruisende Brabo Babes, dat zíjn wij gewoon!” Desalniettemin hulden we ons afgelopen vrijdag allen in gouden superheldinnen kledij. Het werd een fantastische start van het carnaval.

Het thema sprak kennelijk veel Nuenense dames jong en oud aan. De cafés en Het Klooster waren bomvol. We keken onze ogen uit naar de prachtige kostuums en acts, die we voorbij zagen komen.

Voor mij was het alweer een paar jaar geleden dat ik deze, toch wel bijzondere, avond in Nuenen meemaakte. In tegenstelling tot wat sommigen denken, was de sfeer met zoveel prachtig verklede dames enorm gezellig en relaxed. We namen uitgebreid de tijd om elkaars outfits te bewonderen en acts te bekijken. De complimenten over en weer waren niet van de lucht en er werd veel gelachen.

Hilarisch (en tikje ranzig) vond ik persoonlijk een paar dames die zich als oude besjes verkleed hadden, compleet met stoma en al. Ook de dansmariekes met het ‘losse beentje’ dat ze dan zomaar ineens op de bar legden, vond ik geweldig.

Met zoveel pracht en praal zal het voor de jury wel een zware dobber geweest zijn. Uiteindelijk gingen de dames van ‘Dees Brabantse Babes Bruisen nog wel lekker dur’ er met de eerste prijs vandoor. Wat mijn vriendinnen en mij betreft, was het zeker voor herhaling vatbaar. Dus Schôn Vrouwkes Avond, tot volgend jaar! (Carnaval 2017, Marlène van Kuyk, 02-03-’17,  De Nuenense Krant)